Онкоболницата в Благоевград ще търси възможност за кредит от банка за

...
Онкоболницата в Благоевград ще търси възможност за кредит от банка за
Коментари Харесай

Онкоболницата в Благоевград ще търси възможност за погасяване на близо 2 млн. лева задължения

Онкоболницата в Благоевград ще търси опция за кредит от банка за погасяване на близо 2 млн. лева задължения към фармакологични компании, сподели за Българска телеграфна агенция шефът на лечебното заведение д-р Теодор Велчев. 

Специализираната болница за интензивно лекуване по онкология " Св. Мина “ в Благоевград дължи огромна сума за доставени медикаменти, натрупана от 2019 година Най-големите отговорности са от 2020 година и от 2021 година, посочи доктор Велчев. От края на предходната година, когато поема управлението на лечебното заведение, дружно с екипа му съумяват да погасят към 200 хиляди лв. от старите, заварени отговорности. 

Законната рента, която фармакологичните компании могат да наложат върху дължимата сума, е в размер на 10 %. Към момента са извършени диалози с фирмите, които доставят нужните лекарства и няма усложнения с доставката на медикаменти, нужни за лекуване на пациентите, добави шефът на СБАЛО " Св. Мина “. Въпреки това остават насъбраните остарели отговорности, посочи новият шеф на лечебното заведение.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР